The Information публикува днес задълбочен доклад, отразяващ борбите на Apple за изграждане на самоуправляващо се електрическо превозно средство, включително технически предизвикателства и няколко промени в ръководството от началото на проекта преди около осем години.

За отбелязване е, че докладът разкрива някои интересни подробности за външния вид на така наречената Apple Car. Твърди се, че най-новият дизайн на превозното средство включва четири седалки, обърнати навътре, което позволява на пътниците да водят разговори лице в лице помежду си, заедно с извит таван, който наподобява покрива на Volkswagen Beetle.

Докладът твърди, че дизайнерите на Apple също експериментират с отделение за багажник, което се повдига за лесен достъп и автоматично се спуска, когато не се използва. Твърди се, че дизайнерите са обсъждали големи екрани на облегалките, които се издигат и спускат по идентичен начин.

Бившият шеф на дизайна на Apple Джони Айв е останал ангажиран с проекта като консултант, става ясно от доклада. Айв, който напусна Apple през 2019 г., за да създаде независима дизайнерска фирма LoveFrom, очевидно е посъветвал екипа на Apple Car, че „трябва да се облегнат на странността на дизайна на автомобила и да не се опитват да скрият неговите сензори“.

Както беше съобщено по-рано, Apple се стреми да получи изключения от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ, за да пусне превозно средство без волан и спирачен педал. Интересното е, че според доклада компанията дори е обсъждала възможността на пътниците да лежат и да спят в превозното средство.

Докато Apple Car бавно се приближава към пускането на пазара, създателите й обсъждат как да прикрият най-новия прототип на автомобила по време на тестване пред публика. Запознатите обаче смятат, че превозното средство вероятно е на години от пускане на пазара.

Снимка: Unsplash

Виж още: iPhone 13 е топ моделът във високия клас за началото на 2022 г.