Как ще си създадете име на пазара на е-коли, когато има такава конкуренция? Ами като обещаете комбинация от впечатляващо представяне и необичайна технология. Английската компания Apex разкри своята АР-0: електрическа суперкола, която е готова за пистата, но има и някои екстри за пътуване в градска среда.

Apex акцентира върху мотор с мощност 650 коня, който ускорява до 100 км/ч за 2.3 секунди и постига максимална скорост от над 320 км/ч. Благодарение на олекотеното купе от въглеродни нишки колата може да измине 500 км с един заряд на своята 90 KW батерия. Това са добри цифри за мощна е-кола, но Apex има още един коз в ръкава си.

Колата има трето ниво на автономност, при което може да свалите ръце от волана през по-голямата част от пътуването. Изкуствен интелект управлява камерите, престрояването и спирачките.

Apex разчита и на добавена реалност под формата на холографски дисплей, както и на АR инструктор, който ще ви дава съвети как да подобрите времето си при обиколки на писта.

Ако това ви звучи интересно, началната цена е 184 000 долара, но парите не са всичко. Трябва ви солидна доза търпение, защото Apex ще започне производството в края на 2022 г., което е доста след появата на Tesla Roadster, който трябва да бъде по-бърз и с по-дълъг преход.

Виж още: Последният мохикан Suzuki също вади е-мотор