BMV iX3, първият автомобил на компанията за дълги разстояния, все пак няма да дойде в САЩ. Докато немският автопроизводител преди това бе оставил вратата отворена за излизане в Щатите около 2021 г., говорител на компанията каза на Automotive News в неделя, че iX3 ще се продава само в Европа и Китай, където и се произвежда.

Относно автомобила, той до голяма степен прилича на X3 SUV, най-популярния автомобил на компанията в САЩ. Но вместо двигател с вътрешно горене iX3 се захранва от 74kWh батерия, която се предполага, че ще захранва SUV-то за 273 мили.

IX3 не е първият EV, който се насочва далеч от САЩ, което е вторият най-голям автомобилен пазар на планетата. Volkswagen също реши да не носи първия си "електрически автомобил за масите", id3, в американската страна, дори преди да влезе в производство, като вместо това избира да направи по-големия ID 4 SUV (първия EV, който автомобилопроизводител ще продаде там). През декември Mercedes-Benz също отблъсна САЩ за пускането на първия си електрически SUV на дълги разстояния до 2021.

Виж още: Десет напълно безплатни операционни системи, за които вероятно никога не сте чували

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: