Audi потвърди, че временно спира производството на своя електрически SUV e-tron поради проблеми с доставките. Предполага се, че има проблеми конкретно с доставката на батерии.

E-tron е първият изцяло електрически автомобил на Audi, построен от нула.

Електрическият SUV беше доста добре приет, но германският автомобилен производител има проблеми с производството на големи обеми.

Миналата година, малко след началото на серийното производство, доклади от Белгия, където Audi произвежда автомобила, твърдяха, че автомобилостроителят е намалил планираното производство на e-tron поради недостиг на батерии.

Нови данни от Белгия и Германия заявяват, че Audi спира производството за четири дни поради „затруднения в доставката на части“.
Автомобилният производител не искаше да потвърди естеството на този недостиг, но потвърди, че това не е свързано с коронавируса и частите, идващи от Китай.

Както беше и по-рано, предполага се, че доставката на акумулаторни клетки, която Audi получава от LG Chem за e-tron, е причина за забавянето на производството.

Audi не е единственият автомобилен производител, чието производство на електрически автомобили зависи от доставките на батерии.

По-рано стана ясно, че Mercedes-Benz, Hyundai и Jaguar имат проблеми с увеличаването на производството и дори спират производството на собствените си електрически превозни средства на моменти.

Виж още: Над половин милион души желаят пламенно Tesla Cybertruck

Тагове: