Поредният нов модел на BMW беше официално представен - X4. Производителят споделя, че най-новият им кросоувър ще има по-спортни нотки в дизайна, ще е по-широк и със снижен център на тежестта. Също така аеродинамиката е значително подобрена в това, което BMW нарича Sports Activity Coupe. Самият автомобил е с около 8 см по-дълъг, междуосието е с над 5 см по-дълго, a купето е с около 3.5 см по-широко.

2019 BMW X4 е оборудван с последната дума на технологиите за безопасност, които включват множество предпазни мерки при неизбежен сблъсък. Сред тях е и пристягането на предпазните колани и затварянето на прозорците, оставяйки съвсем малък отвор. Присъства и асистент, предотвратяващ сблъсък отпред (Active Guard with Front Collision Warning), а също и система, засичаща пешеходци, която автоматично спира движението на автомобила при опасност от произшествие (Pedestrian Warning with City Braking). Автомобилът ще ви предупреждава и когато се движите със скорост над ограничението. 

В интериора ще откриете 10.25-инчов дисплей, като стандартно оборудване, а също и интелигентен гласов асистент, с който ще можете лесно да управлявате инфотейнмънт системата. Други подобрения в интериора включват впечатляващ 90-сантиметров панорамен покрив и спортни седалки. 

Под капака Х4 ще крие познатия 4-цилиндров бензинов двигател с 248 к.с., благодарение на които автомобилът ускорява от 0-100 км/ч за около 6 секунди. Ще видим и M Performance разновидност - X4 M40i с 6-цилиндров редови мотор, предлагащ 355 к.с. и ускорение от 0-100 км/ч за 4.6 секунди. С основен фокус Европа ще се предлага и дизеловият M40d, който предлага производителност, която също не е за пренебрегване - 0-100 км/ч за 4.9 секунди с 325 к.с. и забележителните 680 Nm въртящ момент.

Новият Х4 ще е наличен в центровете на BMW от юли, а цените започват от 40 000 евро и достигат близо 50 000 евро. Дебютът пред публика на обновения модел ще бъде на изложението в Женева през следващия месец.

Тагове: