BMW Motorrad има електрически скутер. Това е пъргавият и забавен C Evolution, но що се отнася до пълноразмерните мотоциклети, компанията Zero Motorcycles все още владее този пазар, докато чакаме Harley-Davidson да започне да продава своя е-мотор. Но германският производител на мотоциклети, който е подразделение на автогиганта, е отделил време за свой дебютен модел. Надяваме се, че концепцията за Vision DC Roadster е знак за бъдещето на този сегмент и участието на BMW в него.

Представен на събитието на NextGen на BMW в Мюнхен, Германия, концептуалният Vision DC Roadster приема иконичния дизайн на двуцилиндровия двигател на компанията и поставя батерия вътре. Резултатът е изчистен мотоциклет, който, макар и преди всичко като концептуален дизайн, все още изглежда като част машина от гаража на BMW.

BMW е взел изпъкналите елементи на своя двигател и е използвал този дизайн като охлаждаща функция на концепцията за Vision DC Roadster. Елементите всъщност се преливат според това, дали моторът се движи, или е неподвижен, за да охлажда батерията. Самият мотор е изграден с помощта на алуминий и въглеродни влакна, за да намали теглото си, а светодиодната осветителна система отразява светлинния дизайн на настоящите BMW мотоциклети.

В допълнение към мотора BMW разкрива и защитна екипировка за шофирането му с вградено осветление и аспекти на умно свързване онлайн. Надяваме се, че този мотор (или такъв, базиран на този дизайн) ще навлезе в шоурумите в близко бъдеще. BMW мотоциклет с електрически въртящ момент е интригуващо предложение, за което чакаме твърде дълго, но явно ще си заслужава.

Виж още: Пътищата на Tesla и Ford се преплитат в електрически Mustang (ВИДЕО)