Чисто нов Tesla Model S Plaid се запали в предградие на Филаделфия миналата нощ и свидетели съобщават за странни обстоятелства. Местните медии съобщават за пожара около 21:00 часа в Хаверфорд, Пенсилвания.

Пожарната служба в Гладуин, която участва в усилията за потушаване на пожара, публикува доклад за произшествието:

"Два екипа разположиха ръчни линии за гасене на пожара, като всеки поддържа специален водоизточник и продължава да облива превозното средство почти 90 минути."

Те пуснаха няколко снимки на пожара и последствията от него, които включват автомобила на Tesla като купчина метал. Въз основа на предния край и колелата, видени на последната снимка, това е Model S Plaid.

Tesla стартира доставките на новия Model S Plaid преди няколко седмици, което означава, че автомобилът е чисто нов.

Не е обичайно автомобилите, електрически или по друг начин, да се запалят след инцидент с висока скорост, но не е ясно какво е станало в този случай. Все още не са известни точните обстоятелства за това, как превозното средство е изгоряло, но свидетел твърди нещо странно - колата е тръгнала сама, преди да се запали.

Не е известно електрическите превозни средства да се запалват с по-висока честота от автомобилите, задвижвани с бензин, но пожарите на е-коли получават повече внимание в медиите.

За да бъдем честни, пожарите на акумулатори предлагат различни предизвикателства за аварийните служби, както е описано от пожарната служба на Гладуин, и новата технология привлича повече внимание. В този случай най-интересното е, че засегнатото превозно средство изглежда е чисто нов Model S Plaid, който е оборудван с нов пакет батерии от Tesla. Изпълнителният директор Илон Мъск дори каза, че някои от забавянията при въвеждането на новия Model S в производство са свързани с гарантирането, че батерията е "безопасна".

Снимка: Electrek

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година

 

Тагове: