Apple нае бивш шеф от BMW, който да поведе екипа, работещ по прословутата кола на американския гигант. Улрих Кранц ще бъде единият лидер на Project Titan заедно с Дъг Фийлд.

Кранц е работил 30 години в BMW като вицепрезидент по електрическите и хибридните модели, а след това прекара три месеца във Faraday Future. В Apple Кранц се превръща в една от най-значителните новопривлечени фигури в областта на автомобилните планове на компанията.   

С неговото идване става ясно, че Apple е решена да създаде е-кола, която да конкурира Tesla. Той идва в автоекипа на Apple точно когато се говореше, че някои топ мениджъри са го напуснали. Фокусът на проекта се промени няколко пъти през годините, но според Bloomberg сега Apple е устремена към създаването на напълно функционална електрическа кола, която обаче е все още в ранен етап на разработка.

Кранц не е първият ветеран от автомобилния бизнес, който се присъединява към Apple в последно време. По-рано тази година Apple открадна президента на Porsche, който отговаряше за шаситата. Освен това Apple нае и няколко високопоставени служители на Tesla за Project Titan, което накара Илон Мъск да обяви Apple за „гробището на Tesla“.

Снимка: BMW

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

 

Тагове: