След Clio E-TECH Hybrid и Captur E-TECH Plug-in Hybrid, Renault разширява своята хибридна гама с лансирането на два нови автомобила, оборудвани с тази безпрецедентна технология. Въвеждането на 12 V микрохибридизация за Arkana и Captur допълва гамата от двигатели, предлагайки всички възможни нива на електрификация, за да отговори на всички нужди.

Пионер и лидер в електрическата мобилност в продължение на повече от 10 години и със своя опит във Формула 1, Renault е придобил експертния опит, който днес му позволява да предлага динамични и ефективни хибридни задвижвания за по-широк спектър от превозни средства в сърцето на автомобилния пазар.  

E-TECH ТЕХНОЛОГИЯ

Разработена и патентована от Renault Engineering, E-TECH Hybrid технологията съчетава два електрически мотора, скоростна кутия с различни режими на работа тип „кучешки крак“ и двигател с вътрешно горене. На E-TECH Plug-in Hybrid батерията предлага увеличен капацитет за допълнително увеличаване на пробега на електричество при ежедневна употреба.

Хибридната технология на Renault дава възможност за:

- До 80% електрическо шофиране в града и до 40% по-нисък разход с двигател E-TECH Hybrid.

- До 65 км шофиране на електричество в града и удоволствието от електрическа мощност до 135 км/ч с двигател E-TECH Plug-in Hybrid.

Технологията Renault E-TECH предлага всички предимства на електрическия двигател: безшумно стартиране и регенериране на батерията по време на забавяне и спиране за максимално удоволствие от шофирането.

НОВОТО RENAULT ARKANA E-TECH HYBRID

Renault продължава да разширява гамата си с лансирането на нова автомобилна концепция в Европа: SUV купе. Renault Arkana предлага високотехнологичен кокпит и рекордна обитаемост за настаняване на семейства и големи товари.

Renault Arkana предлага нов хибриден модел с хибриден двигател E-TECH с мощност 140 к.с. и батерия от 1.2 кВтч (230 V). 12 V решение за микрохибридизация на 1.3-литровите бензинови двигатели TCe 140 и 160 допълва тази оферта.

НОВОТО RENAULT CAPTUR E-TECH HYBRID

Технологичният и свързан лидер в сегмента на градските кросоувъри сега предлага хибриден двигател E-TECH, който допълва версията E-TECH Plug-In Hybrid. Този двигател предлага отлична реакция благодарение на батерия с мощност 1.2 кВтч и комбинирана мощност от 140 к.с. При експлоатация клиентът ще се радва на максимално удоволствие от шофирането и намален разход, без да е необходимо да презарежда. 12 V решение за микрохибридизация също се въвежда на 1.3-литровите бензинови двигатели, като отново предлага най-пълната електрифицирана гама в сегмента на Captur. 

Renault Captur вече се предлага и в ниво на оборудване R.S. Line. Тази версия се отличава със специални отличителни елементи, преработени предни и задни брони, F1 сплитер и ексклузивни алуминиеви джанти. В интериора се отличава с черен таван, специална тапицерия, волан с червени шевове, декорации в карбонов стил и алуминиеви педали. Това ниво на оборудване от най-висок клас предлага спортна атмосфера с уникални атрибути независимо от избрания двигател.

Renault Arkana E-TECH Hybrid и Captur E-TECH Hybrid ще бъдат лансирани на европейския пазар през първата половина на 2021 г.

Снимки: Renault