Volkswagen започна да приема предварителни поръчки за своя електрически хечбек. Макар колата още да не е изцяло демонстрирана като продуктова версия, немският гигант разкри интересни параметри за цената и конфигурацията ѝ.

Най-напред колата вече се нарича ID.3 и началната цена е под 30 000 евро. Предварителните поръчки се отнасят за ID.3 1st, което е специалното издание за най-нетърпеливите клиенти. Автомобилът има максимален пробег от 330 км с едно зареждане, като VW предлага безплатно зареждане за първата година от покупката до максимум 2000 kW/h.

Специалното издание на колата идва с навигация, гласово управление, дисплей с добавена реалност и панорамен стъклен покрив. Независимо от това този вариант не е най-мощният на електрическата кола.

Виж още: Къде ще ни откара автоиндустрията през 2019 година

Обикновената серийна версия на ID.3 ще се предлага с три различни капацитета на батериите, съответно 45 kWh, 58 kWh и 77 kWh.

Предварителните поръчки важат само за Европа.

VW ще започне производството към края на тази година, а доставките ще се изпълняват към средата на 2020 г. От специалното издание ще има 30 000 бройки, а от редовната версия – 100 000 бройки. Що се отнася до дизайна, компанията засега показва само камуфлажния прототип, а окончателният вид ще бъде разкрит по-късно тази година.