Porsche Taycan се продава невероятно добре след страхотните отзиви и появата на популярния вариант на Cross Turismo, лансиран поради големия интерес. А само през втората си година той вече превъзхожда по продажби емблематичното Porsche 911.  

Според прессъобщение на Porsche, Taycan е изпреварил 911 в световен мащаб през първите три тримесечия на 2021 г.

"Porsche Cayenne остава най-успешният модел с 62 451 доставени бройки, следван от Macan с 61 944 бройки, което е увеличение с 12%. Изцяло електрическият Taycan също беше изключително популярен, като 28 640 автомобила бяха доставени на клиентите. Сега, през втората си пълна година на пазара, той е наравно с емблематичния спортен автомобил 911, 27 972 броя от който са доставени през първите три тримесечия - увеличение с десет процента. 718 Boxster и 718 Cayman са закупени от 15 916 клиенти, което представлява ръст от един процент в сравнение със същия период на миналата година. Доставките на Panamera също останаха стабилно на нивото от предходната година с 20 275 екземпляра - увеличение с един процент", казва компанията.

През първата си година на производство Porsche продаде 20 000 Taycan-а, така че цифрата се удвоява от година на година. При този темп на растеж не би било изненадващо да видим по-популярните си джипове Cayenne и Macan сега като следващи цели за изпреварване на Taycan през 2022 и 2023 г., ако дотогава те не са електрифицирани.

Porsche наскоро пусна 2022 Taycan с по-бързо зареждане, Android Auto и розов цвят, който все още се предлага за под 80 000 долара.

Може би и на 911 ще ѝ дойде скоро редът, понеже главният изпълнителен директор на Porsche Оливър Блум заяви, че 911 ще бъде „последното Porsche, което ще получи пълна електрификация“, ако някога напълно се превърне в EV.

По-голямата група на VW, към която принадлежи бутиковата компания, също обяви, че до този момент са удвоили общия дял на електромобили и равносметката е половин милион продадени електромобили.

Снимка: Porsche

Виж още: Няколко мрачни аспекта на изкуствения интелект, които вещаят опасности за човечеството