Ако искате да отидете на бизнес среща със стил, то един ден едва ли ще има по-добър начин за това от EZ-ULTIMO на Renault. Френската компания демонстрира концептуално самоуправляващо се возило, което изглежда повече като луксозен кабинет, отколкото като кола.

Автономният EZ-Ultimo е дълъг 6 метра и може да сменя лентите по време на движение, да пази дистанция от другите автомобили на пътя и да избягва препятствия благодарение на вградените си радари, камери и свръхзвукови сензори.

Целта, разбира се, е вие да имате цялото време за вашите спътници и многомилионните преговори, които водите с тях.

Возилото е предназначено да осигурява луксозно преживяване за клиентите. Седалките са кожени, а подът е мраморен. За развлечението на пътниците се грижи системата Augmented Editorial Experience, която генерира виртуална среда, осигуряваща достъп до всевъзможно персонализирано съдържание и мултимедийни данни.

Задвижването се осигурява от електромотор на предната ос и литиево-йонни батерии, но от компанията не разпространиха никакви технически данни, защото акцентът бе върху автономията и бъдещето. Renault вярва, че до 2022 г. споделеното автономно управление ще стане реалност. Все пак засега моделът е тестов и неговото масово производство не е напълно сигурно.

Най-четени
Всички

Дамата, която ужили Google и Apple с милиарди, подгони Amazon

57 | 17.07.2019
Още от Tech

Големи претенции, слаби резултати: Lenovo Z6 Pro се изложи в теста на DxOMark (ВИДЕО)

14 | 18.07.2019