Скандалът между автомобилния стартъп Faraday Future и основния му инвеститор Evergrande Health може да се разреши в началото на 2019 година. Faraday Future обяви, че е постигнала споразумение за преструктуриране на дълговвете си, което ще ѝ позволи да търси нови източници за финансиране.

Двете компании изпратиха миналата година в съдебната зала, където си разменяха обвивения относно неусвоени средства, неизпълнени обещания и какво ли още не.

След споразумението Evergrande Health вече притежава дял от 32 процента във Faraday Future вместо досегашните 45 процента. Това ще даде по-голяма автономност на автопроизводителя при определяне на бъдещата му политика.

Първата кола на Faraday Future - моделът FF 91 - беше показан още на CES 2017. Електрическите му мотори постигат максимум от 1050 конски сили при ускорение по-бързо и от най-доброто, на което са способни колите на Tesla. Колата вече бе тествана на високоскоростна писта в щата Охайо и Faraday Future се надява, че ще я пусне в масово производство именно през 2019 г.

Докато стане това обаче, компанията ще трябва да пребори и други по-непосредствени проблеми като намален работен състав и заплати, както и да намери най-важното гориво за всеки един автомобил: финансовото.

Възходът на онлайн видеото

---

10-те най-четени материали в HiComm за 2018

Оцени:
Рейтинг: 4
Най-четени
Всички

Добри новини за собствениците на Huawei смартфони

179 | 21.05.2019
Още от Tech

Как да възстановиш изтритите от баба ти снимки от бала

0 | 22.05.2019