Гордеете ли се с вашия стол в офиса или пък в геймърския кът? Допълва ли той атмосферата там? Пригответе се да бъдете изпълнени с неподправена ревност, когато видите какво е създал Volkswagen Norway.

Като маркетингов експеримент автомобилният производител твърди, че е създал офис стол, който не само изглежда достоен за капитан от Star Trek, но също така може да се движи из офиса на собствените си пет колела - със скорост до 20 километра в час: невероятно бързо за седалка, още по-малко за такава с няколко въртящи се колела.

Компанията казва, че необичайната мебел може да измине разстояние от 12 километра със своята сменяема батерия.

Това не е всичко: столът има повече удобства от кола на старо, с 360-градусови сензори за избягване на сблъсък, резервна камера с пълно насочване, отопляема бродирана седалка, парти светлини, сензорен дисплей, USB зарядно устройство и теглич. LED фарове, предпазен колан и клаксон са стандартни за модела. Има дори „багажник“ (реално джоб) с място за документи и/или лаптоп.

Ето видео зад кулисите за това как е създадено това причудливо творение на колела, включително някои кадри от крайния продукт. Изглежда, че идеята е започнала като скромен ховърборд, закрепен към офис стол, и оттам е прераснала в нещо неортодоксално.

Снимка: Volkswagen

Виж още: Без огледала за обратно виждане за автоматизираните возила без водач

 

Тагове: