BMW си партнира с платформата за игри AirConsole, за да донесе колекция от игри от сингъл и мултиплейър заглавия за нови превозни средства, започвайки със серия BMW 7 следващата година.

AirConsole беше част от Startup Garage на BMW, инкубаторът на компанията за нови технологии, които могат да се използват в бъдещите автомобили.

Автомобилният производител каза, че платформата на AirConsole пасва перфектно на извития дисплей на BMW и демонстрира способността на компанията бързо да интегрира приложения на трети страни в автомобила. Игрите ще се изпълняват директно в развлекателната система на превозното средство и могат да се доставят до превозни средства по интернет.

Игрите на AirConsole могат да бъдат достъпни само ако колата е паркирана и следователно е невъзможно да се играе, ако превозното средство е в движение „заради собствената безопасност на пътниците“, каза говорител на BMW пред TechCrunch.

Играчите ще се нуждаят от смартфон, за да играят, който ще служи като контролер, а връзката между телефона и колата ще се осъществява чрез сканиране на QR код в превозното средство, казаха от компанията.

Седанът от серия 7 на BMW, който компанията пусна през април, също ще забавлява водачите със своя 31.3-инчов 8K театрален екран с вграден Amazon Fire TV. Серията ще бъде изградена с хардуерна актуализация на главното устройство, което може да поеме изчислителните възможности, необходими за игри, според говорител на BMW. Бъдещите модели ще бъдат изградени с такива възможности и ще могат да получават функцията за игри за сваляне по интернет, казаха от компанията.

Снимка: BMW

Виж още: Следващият гласов асистент във вашето BMW ще бъде базиран на Amazon Alexa