Емоджитата вече са неизменна част от онлайн разговорите ни. Използваме ги, за да изразим чувствата си, да се похвалим до коя държава ще пътуваме, какво ще вечеряме, какво сме планирали за уикенда и всичко друго, което се сетите. Все още обаче не можем да ги използваме, за да кажем, че караме пикап и Ford искат да променят това.

Американският производител отпразнува световния ден на емоджито, като представи собствен дизайн на емоджи във формата на F-150, най-популярния им модел пикап и едно от най-продаваните превозни средства в Северна Америка. От Ford представят процеса на създаването му чрез хумористично видео.

Проблемът е, че одобряването на ново емоджи не е толкова лесно, колкото звучи. Не е въпрос само на подреждане на няколко пиксела в изображение и изпращането му до Apple или Google. Членовете на Unicode Consortium трябва да разгледат и одобрят всяко емоджи, преди то да бъде качено в интернет. Излишно е да се споменава, че броят заявки, които получава Unicode Consortium, е шокиращ.

Ford вече са направили своята заявка и се надяват, че тяхното емоджи пикап ще бъде включено в бъдеща версия на Unicode. Ако това се случи, може да го потърсите в своята клавиатура в началото на 2020. Макар и на емоджито никъде да не пише Ford, дизайнът очевидно е на техен пикап. Интересно е да видим дали конкуренцията ще реагира със собствени предложения.

Вижте още: Пътищата на Tesla и Ford се преплитат в електрически Mustang (ВИДЕО)

Тагове: