Когато става въпрос за бронирани коли, повечето хора навряно си мислят за военни машини или превоз на пари за някоя банка. Американска компания, носеща името AddArmor, обаче създава най-бързото бронирано превозно средство в света и то не попада в нито една от тези категории. Вместо това този неочаквано пъргав брониран звяр е модифицирана версия на Audi RS7.

Изработката на колата е предимно от слоеве поликарбонат и балистични стъкла, като шасито е 10 пъти по-здраво от стандартна олекчена стомана, но тежи с 60 процента по-малко. Това покритие може да издържи удари с тъпи предмети като бухалки и да спре 44-калибров куршум от „Магнум“. Благодарение на олекотената изработка на конструкцията всичко става на цената на само 100 кг допълнителна тежест.

Под капака на това необичайно Audi RS7 има тунингован пакет, който осигурява 760 конски сили, ускорение от 0 до 100 за 2.9 секунди и максимална скорост 325 км/ч. Гумите са специална изработка на Pirelli и могат да функционират още 50 км, след като са пробити с куршум.

Освен дефанзивен капацитет колата има ултразвукова оръдие, 120-децибелова сирена, електрошокови дръжки на вратите и може да пръска лютив спрей. Колата има и мощни светлини, които да заслепят нападателите, а с всяка бройка върви и денонощна телефонна услуга за помощ.

Audi RS7 на AddArmor се продава още сега за 205 000 долара.

Виж още: Virgin Galactic става първата компания за космически туризъм с акции на борсата

 

Тагове: