Tesla официално започна да приема Dogecoin, за да закупите част от стоките ѝ в нейния онлайн магазин. Но автомобилният производител отиде още по-далеч и изглежда приема Dogecoin само за някои артикули.

През последната година Tesla навлезе дълбоко в света на криптовалутите. В началото на 2021 г. Tesla инвестира 1.5 милиарда долара в биткойн. Малко след това автомобилният производител започна да приема криптовалутата като плащане за нови превозни средства.

По-късно главният изпълнителен директор Илон Мъск дори говори за потенциала на Tesla да започне да приема Dogecoin като плащане за своите превозни средства.

Няколко дни по-късно обаче Tesla направи крачка назад с крипто идеите си, като премахна опцията за плащане с биткойни. Компанията отбеляза загриженост относно енергийните нужди на биткойн мрежата. Това е притеснение, което много членове на общността на Tesla споделиха, когато Tesla за първи път обяви инвестицията си в биткойн, и мнозина бяха ядосани от факта, че компанията не е помислила за това на първо място.

По това време Tesla отбеляза, че не се отказва от своя дял в биткойн платформата и че планира да възобнови приемането на биткойн плащания, след като мрежата покаже по-висок микс от възобновяема енергия.

Миналото лято Мъск каза, че вярва, че Tesla ще възобнови приемането на биткойн плащания, тъй като вижда подобрения в енергийните източници на добива на биткойн.

Това все още не се е случило, но междувременно главният изпълнителен директор каза миналия месец, че Tesla ще започне да приема Dogecoin, за да „купувате някои стоки“ чрез уебсайта на Tesla Store.

Днес Tesla направи хода да приеме Dogecoin и дори отиде малко по-далеч. Изглежда, че производителят на автомобили приема Dogecoin само като опция за плащане за някои артикули.

Изглежда, че решението засяга само някои от по-новите артикули на Tesla, като катарамата за колан Giga Texas, Cyber ​​Whistle и дори Cyberquad за деца. Tesla изброява само тези артикули в Dogecoin и това е единствената опция за плащане, която се появява, когато щракнете върху тях.

Автомобилният производител също така казва, че всички покупки с Dogecoin на неговия уебсайт са окончателни и няма да се приемат връщания.

Снимка: Tesla/Electrek

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

 

Тагове: