Jaguar се е насочил към собствениците на Tesla с нови реклами, в които автомобилопроизводителят прави смело сравнение между I-Pace и Tesla Model X.

Британският автомобилен производител представи I-Pace, първото си изцяло електрическо превозно средство, през 2018 година.

Автомобилът намери известен успех на няколко европейски пазара, но темпът на продажбите САЩ не е много висок, въпреки че предлагат допълнително финансиране за увеличаване на въпросните.

Jaguar доставя само около 200 I-Pace бройки на месец в страната.

Няколко собственици на Tesla съобщиха, че получават рекламни брошури за I-Pace по пощата. В брошурата Jaguar сравнява I-Pace благоприятно с Tesla Model X.

Не за първи път Jaguar се опитва да сравнява електрическия си автомобил с модела на Tesla.

Когато за пръв път пусна автомобила през миналата година, Jaguar показа видео на състезание по драг рейсинг между I-Pace и вече преустановена версия на Tesla Model X.

Специалисти обаче изтъкват, че сравненията са неточни. Jaguar твърди, че I-Pace е SUV и като такъв може да се сравнява с Model X. Колата на Tesla обаче е доста по-голяма и с по-голям обем товароносимост, което е една от най-важните разлики между джип и седан. Според британците Model X има пробег от 250 мили на един заряд, докато официалните данни са за 255 мили. Освен това Jaguar удобно премълчава показатели като опцията за бързо зареждане и асистенциите за водача при Model X.

Виж още: Камионите без шофьор на борда вече са тук

 

Тагове: