Илон Мъск загатна отново за дизайна на предстоящия товарен автомобил на Tesla, който сега ексцентричният бизнесмен нарича Cybertruck. Шефът на Tesla описва машината като „бронетранспортьор от бъдещето“.

Мъск нарича още т.нар. Tesla Pick Up Truck „адски футуристично изглеждащ киберпънк дизайн, вдъхновен от Blade Runner“, като първия път когато употреби това описание, Мъск дoбaви, че „няма да бъде за всеки“, с което шокира мнозина. След това шефът на Tesla упорито пази тайната на камиона и в нетипичен за него стил успя да задържи голямата си уста затворена. Така единственото, което имахме от началото на годината като информация, бе доста мистериозно тийзър изображение на камиона, което Мъск сподели при премиерата на Tesla Model Y.

Криптичният характер на модела накара някои да се опитат да си представят как ще изглежда той на базата на коментарите на Мъск и мистериозното изображение. Сега той обяви, че Cybertruck не изглежда като нищо, което феновете са постнали в интернет, и за това има причина – колата прилича повече на БТР.

Истината е, че познавачите на Tesla всъщност не се притесняват за дизайна, защото воденият от Франц фон Холцхаузен дизайнерски екип на Tesla рядко бърка. Вместо това те се вълнуват от далеч по-практични въпроси като това, дали футуристичният дизайн на машината ще повлияе на вече обявената цена от под 50 000 долара.    

Виж още: Илон Мъск: „Аз съм пълен идиот“

Тагове: