През първите три седмици на март продажбите на коли в Китай паднаха с 45 процента и сега местните производители са принудени да прибягнат до нестандартни мерки, за да си върнат клиентите.

Подразделението за е-коли на компанията GAC има интересна нова оферта за своя SUV Aion LX, който наподобява на Tesla Model X. Купувачите ще получат безплатно медицински маски и система за впръскване на лечебни пари от традиционни китайски лекарства през климатика.

Освен това маските, ароматните лекарства и ключовете за колата ще бъдат доставяни с дронове, за да се избегне контакт между хората. В същото време Geely, която е собственик на Volvo, обяви, че нейният нов джип ще има система за пречистване на въздуха, която премахва опасността от коронавирус. Продажбите и доставките на коли на Tesla в Китай също се осъществяват без никакъв контакт между купувачите и служителите.

Подобни оферти са интересни, но не могат да продължават вечно и когато пандемията приключи, ще бъде интересно да се види дали потребителите отново ще се втурнат към бензиновите модели заради поевтинелия тази година бензин.

Виж още: Заради вируса: Google Classroom взриви мобилните класации