Rolls-Royce все още няма електрическа кола, но легендарната компания връща към нов живот свои класически модели, които ще се задвижват с електричество. В базата си в Силвърстоун, Англия, Rolls-Royce ще трансформира добре познати модели като Rolls-Royce Phantom и Rolls-Royce Silver Cloud в електрически.

Особено интересно е, че за разлика от повечето електрически преработки Rolls-Royce няма да се ограничи само до една или две демонстрационни бройки. Вместо това се предвиждат общо 30 такива осъвременени коли. За съжаление обаче, ако наличността сама по себе си не е пречка, то цената със сигурност ще откаже мнозина. Началната цена на един такъв преработен е-модел е 458 000 долара за Rolls-Royce Silver Cloud, а ако искате Rolls-Royce Phantom с електрически мотор, това ще ви струва 654 000 долара. 

Разбира се, това не е никак евтино, но пък получавате класически Rolls-Royce с доста добра мощност.

Батерията във Phantom ще бъде 120 kWh, а тази в Silver Cloud – 80 kWh. Всеки от двата модела трябва да постигне пробег от 500 км, което звучи оптимистично, но дори и по-малка цифра пак е впечатляваща.

Снимка: Rolls-Royce

Виж още: Microsoft заменя десетки журналисти с изкуствен интелект