Преди повече от година научихме, че BMW възнамерява да направи редизайн на своя популярен електрически скутер C Evolution. Последната новина по въпроса показва, че BMW възнамерява да превърне скутера във високотехнологично превозно средство, което използва много технологии в модерните коли.   

Обновеният дизайн включва покрив над главата на водача, който, освен че ще пази от климатични ефекти, има дизайн, устойчив на удар отгоре. Такъв удар би се получил, ако машината се преобърне и се плъзне с покрива напред. Освен това скутерът има 4-точков колан, който държи водача за по-голяма безопасност. Самият покрив е с въглеродни нишки, които оякчават конструкцията и не позволяват да се смачква прекалено конструкцията при удар. Накрая скутерът има и двойка въздушни възглавници, което е рядкост за такъв тип едноместни возила.

Различните дизайни са отразени в над 10 патента, регистрирани от BMW през последната година. Засега не знаем кога и дали скутерът ще излезе на пазара, но изглежда, че до момента BMW е вложила доста усилия в него, което на свой ред увеличава вероятността в някакъв момент тези графики и скици да се появят по пътищата на Европа под формата на наистина иновативен скутер, който може да съперничи на градските коли.    

Снимка: BMW

Виж още: Популярният бенчмарк AnTuTu получи червен картон от Google

 

Тагове: