Лекар от американския щат Флорида е „успял“ по невнимание да ъпгрейдне своята Tesla Model 3 с услугата Enhanced Autopilot, а грешката му е струвала доста сериозната сума - 4200 щатски долара. Случката щеше да е съвсем обикновена, ако не беше фактът, че цялата поръчка се е извършила, докато телефонът се е намирал в задния джоб на собственика си.

След изваждането му от джоба, устройството е било включено към зарядното в автомобила, а само след няколко минути се е появило и съобщението за активацията на скъпата услуга. Лекарят обяснява, че кредитната му карта е свързана с Tesla акаунта му, за да заплаща за premium connectivity на месечна база. Той обаче не се интересува от Enhanced Autopilot, която предлага по-премиум функции за автономно управление като например автоматична смяна на лентата, паркиране, както и изключително популярната Summon, чрез която собствениците използват ключодържателя или приложението за смартфон Tesla, за да привикат колата си от близкия паркинг, подобно на супергероя Batman от едноименните филми.

Ситуацията не е единствена по рода си, като реакцията на Tesla е била свързана с подновяването на политиката за възстановяване на суми. В конкретния случай обаче все още няма предприети действия от страната на автомобилната компания, която наскоро дори освободи целия си PR отдел.

Снимки: shutterstock

Виж още: Безжични, с много бас и страхотен дизайн: 3 саундбара за по-добро аудио изживяване от Philips (РЕВЮ)

Тагове: