Как може да се отличите от стотиците стартъпи в бизнеса с е-коли? Като включите в рекламния си позив всяка котираща се дума от света на техниката, разбира се. Кoмпанията Human Horizons анонсира новия луксозен електрически SUV Hi-Phi 1, който според нея изпреварва по екстри дори Tesla Model X. Джипът изглежда е първата кола серийно производство в света с 5G връзка, която го свързва с другите умни коли и градска инфраструктура. Той работи и с 4G LTE и като нищо може да има ново поколение мобилна връзка преди вашия телефон.

Колата с шест места има и други трикове. Вратите се отварят с телефон или лицево разпознаване, фаровете се програмират за различни нужди, а в купето има цели девет дисплея.   

Автопараметрите също не са лоши – двата мотора дават общо 268 конски сили и ускоряват от 0 до 100 за 3.9 секунди. Батерията трябва да издържа поне за пробег от 600 км.

Като много такива стартъпи Human Horizons e далеч от серийното производство. Планира се колата да излезе в родния Китай през 2021 г., а това, кога ще достигне други региони и на каква цена, също не е ясно. В компанията влизат ветерани от автобизнеса, работили в гиганти като Ford, Jaguar и GM, така че опитът е налице – предизвикателството е той да се превърне в реална кола, която можете да си купите.

Виж още: Pagani Huayra Roadster BC е ракета на четири колела с космическа цена

 

Тагове: