По време на престижния автосалон в Женева другата седмица Volkswagen ще покаже нова концептуална кола с името I.D. Vizzion. То звучи точно толкова футуристично, колкото са и възможностите на самия автомобил.

I.D. Vizzion е оборудван с два електромотора, системната мощност на които е 306 конски сили. Те се захранват от акумулаторен блок с капацитет 111 киловатчаса. С едно зареждане I.D. Vizzion може да измине 665 километра, а максималната му скорост може да бъде 180 км/ч.

Автомобилът няма нито волан, нито спирачки, което навежда на мисълта, че е абсолютно автономен. Водачът може да задава маршрут чрез гласови команди, общувайки си с виртуален помощник в автомобила. Този асистент може да разпознава гласове и жестове и да изпълнява командите безпрекословно.

Ако говорим за дизайн и визия на самоуправляващите се коли, Volkswagen I.D. Vizzion определено изглежда като качествено ново решение. Разбира се, със сигурност ще има доста въпроси, критики и притеснения, но това е едно от предимствата на концептуалния модел - той няма да влезе в серийно производство скоро, така че засега можем да му се дивим от безопасно разстояние.