В момента Lexus LS е наличен с бензинов двигател и хибридна система, която съчетава отново бензинов двигател с електромотор. Съвсем скоро обаче изборът ще бъде много по-голям. От Lexus очевидно вярват, че все още има смисъл да бъде предлаган пълният набор от възможности за даден модел.

Главният инженер за LS в Lexus, Тошио Асахи, сподели, че следващото издание на модела най-вероятно ще се предлага и като изцяло електрически и със задвижване от водородни горивни клетки.

Дали е случайно, че новината е обявена дни след като разбрахме, че Mercedes-Benz ще предлага изцяло електрически вариант на своята S-класа? Разбира се, че луксозният седан на Lexus ще е основен съперник на Mercedes-EQ S, който ще се появи през 2020 година. Ако видим и вариант на LS на водородни клетки, това ще е единственият такъв модел в този сегмент.

Както повечето автопроизводители, Lexus не сподели рамки във времето за започване на производство на алтернативните варианти на LS. Може да бъде още тази година, а може и да е след 2 - 3 години. Основната цел - да бъде възбуден интересът на потребителите, все пак е постигната.