Mercedes-Benz възнамерява скоро да пусне първите си коли серийно производство от новата електрическа линия EQ. Въпреки че вече знаехме за два модела, които можем да очакваме, днес излезе информация и за трети - този път луксозен седан. Той вероятно ще се нарича Mercedes EQ S, като EQ очевидно подсказва за електрическия модел, докато S е традиционното обозначение за големите размери и лукса, особено в сравнение с останалите е-модели.

Новата кола ще бъде различна от стандартната S-класа, чието ново поколение също е насрочено за 2020 г. Двете коли обаче ще бъдат създадени на отделни платформи и EQ S ще разчита на специфични е-шасита заради по-големите си батерии. Важно е да се отбележи, че EQ S няма да замести S-класа, а двата модела ще съжителстват едновременно.

Ако не ви се чака до 2020 г., Mercedes има поне още един скрит в ръкава коз. Предполага се, че кросоувърът EQ C ще бъде първият модел, който официално ще стане част от серията Mercedes-EQ и трябва да дебютира още до края на тази година. Немският гигант има и концепция за малката EQ A, която също може да стигне до фаза серийно производство.

Всичко това е част от плановете на компанията да предложи поредица от електрически автомобили в рамките на следващите пет години. Успоредно с това Mercedes засилва и хибридните модели, където системата EQ Boost придава допълнителна мощност над стандартния двигател. Тя намери място в новия Mercedes-AMG CLS53, където добавя още 21 к.с. и 250 Nm въртящ момент над възможностите на мощния 3-литров двигател.