Почти десетилетие измина, откакто беше представен последният модел на Lotus. Изглежда обаче, че ще видим нови коли от британският автопроизводител. Това заяви изпълнителният директор на Lotus Жан-Марк Гал в интервю пред AutoNews.

Гал споделя, че имат намерение да предложат на пазара два нови спортни автомобила в следващите две години. Година или две по-късно ще имаме и кросоувър Lotus. В интервюто се казва още, че английската компания е уверена, че ще победи конкуренцията в сегмента, в който се цели.

Все още нямаме ясна информация какво ще представляват следващите автомобили на Lotus. Знаем само, че единият автомобил ще използва алуминиево шаси, а другият ще е изграден от въглерод. Разбира се, вторият ще бъде за клиенти с повече финансови възможности и ще се позиционира в премиум сегмента. За бъдещия кросоувър няма детайли, освен че ще се произвежда в Китай за разлика от спортните коли, които ще задържат производството в Англия. За да могат да се справят със задачата, от Lotus ще наемат 300 нови служители през 2018 година.

Още през 2010-а се появиха концептуални модели на Lotus, с които компанията изяви амбиции за издигане. Нито един от тях не стигна до серийно производство и заради това не сме виждали изцяло нов Lotus от 2009 Evora. Дали фактът, че сега Lotus е собственост на китайския гигант Geely Auto, собственик още на Volvo Cars, както и този, че ще навлезе в най-популярния сегмент в момента, SUV, ще се окажат фактори за съживяването на тази емблема?

Тагове: