Сътрудничеството между Dolby и Lucid Motors ще доведе до интеграцията на Atmos в новата surround sound система на електрическата кола. По този начин Lucid Air ще стане първата кола в света, която има вграден Dolby Atmos звук.

Наречена Surreal Sound System, инсталацията се състои от 21 колонки, всичките оптимално интегрирани и позиционирани в купето на колата.

Включването на многоканалния звук на Dolby Atmos ще предостави аудио изживяване, подходящо за луксозната е-кола.

Звукът на Dolby Atmos е съобразен изцяло с уникалното разположение на интериора на колата. Освен за развлекателни цели системата ще може да се използва и за практични цели като звукова сигнализация, например когато забавите за сложите предпазния колан. Тя ще дава сигнал и при пускането на мигача и вземането на завой, като звукът ще идва от съответната посока. GPS навигацията в колата също ще ползва системата на Dolby Atmos.

Lucid Air Dream Edition трябва да достигне първите купувачи през втората половина на 2021 г. Дотогава колата ще бъде показана в салона на компанията, а със сигурност Dolby Atmos интеграцията ще засили още повече интереса към високобюджетната е-кола.

Снимка: Lucid

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

 

Тагове: