Компанията Lucid продължава с амбициозните твърдения за своята предстояща е-кола Lucid Air, която ще бъде показана следващия месец.

Според нея Lucid Air може да се зарежда изключително бързо със зарядно от трето ниво, което осигурява ток за 35 км на всяка минута в контакта. Това означава, че за около половин час може да заредите колата за пробег, който е два пъти по-голям от постиженията на повечето е-коли. Това става благодарение на уникалната 900 волта архитектура на зарядното.

Нещо повече, Lucid и компанията Electrify America, която е дъщерна на VW, ще предложат три години безплатно зареждане на всяка от над две хиляди налични станции. В паметта на колата ще бъдат заредени маршрути до всеки един обект, за да могат водачите да имат винаги опция наблизо.    

Lucid разработва и домашна зарядна станция, която ще работи двустранно. Това означава, че ще може да използвате колата като мобилна батерия в случай на електрическа авария и да пускате домакински уреди с тока, съхранен в батерията на колата.

Ако всичко това ви е малко, Lucid обещава ускорение то 0 до 100 за под 2.5 секунди.  


Снимка: Lucid Motors

Виж още: Защо Instagram пази цяла година уж изтрити снимки и съобщения?