Всички си спомняме Pac-Man и Super Mario Bros. Сред 8-битовите класики сега се нарежда и Starman. Ретро игра, чийто главен герой е носещия скафандър Starman на борда на изстреляната в космоса Tesla Roadster на Илон Мъск. Напомняме, че автомобилът беше изстрелян в открития космос по време на първия полет на ракетата Falcon Heavy.

Самата игра се състои в това да унищожавате космически обекти по пътя си към успеха. Естествено, че ще трябва да се пазите и от това да бъдете ударени от прелитащите опасности. Ще имате три възможности да продължите напред, ако бъдете улучени, преди да се върнете в началото.

Чудите се чие е лицето на боса, с който трябва да се справите в края на играта? Това е Джеф Безос, който е собственик на Amazon и Blue Origin. Последната е конкурентна компания в космическия бизнес на SpaceX на Мъск.

Всичко това се случва под звуците на сносна електронна версия на песента Starman на Дейвид Бауи.

Играта е дело на автомобилния сайт Autowise. Разработчиците казват, че им е отнело малко повече от месец, за да я създадат. Играе се със стрелките на клавиатурата, така че ще ви трябва компютър, за да я изпробвате. Това можете да направите на сайта на Autowise. Ако сте точни, ще завършите играта за няколко минути. А можете и просто да изгледате видеото по-долу. Успех!

Още от Play