Имайки предвид нашумелите напоследък луксозни кросоувъри и завръщането на Maybach в гамата на Mercedes-Benz, като че ли беше въпрос на време да видим двете неща в едно. В интернет се появиха изображения на концептуален Mercedes-Maybach SUV, а визията му е повече от интересна.

Това е един от автомобилите, за които няма средно положение. Или ще се влюбите в него, или ще го заклеймите. Но не е ли така с всички нестандартни возила?

За момента е само концепт, така че е почти сигурно, че няма да изглежда по този начин, когато бъде създаден модел за серийно производство. Най-впечатляващото от екстериора са джантите, наподобяващи ротор на турбина. Останалото са добре познати линии.

Интериорът още повече грабва вниманието, въпреки че основните неща като волана и приборните дисплеи не се различават много от стандартните за Mercedes. Бялата кожа, елементите от дърво и розово злато обаче правят един Maybach това, което е.

Засега не са известни спецификациите на автомобила. Очакваме да бъдат обявени по време на официалното му представяне на предстоящо събитие в Пекин. Като че ли мястото не е избрано случайно, имайки предвид какъв успех има точно този тип автомобили на китайския пазар.

Тагове: