Mercedes-Benz загатна за предстоящия си нов суперефективен електрически автомобил, за който производителят твърди, че ще има пробег над 1000 км.

Това всъщност дори е по-малък диапазон от обявеното преди известно време. Днес Mercedes-Benz също така демонстрира и актуализиран план, който включва нова стратегия за цялостна електрификация до 2030 г. Германският производител на автомобили обяви няколко нови програми, които да помогнат за постигането на тази цел. Един от тях е Mercedes-Benz VISION EQXX, нов ултраефективен изцяло електрически автомобил.

За първи път той беше обявен миналата година и по това време производителят на автомобили спомена за обхват от над 1200 км. В актуализацията днес Mercedes-Benz казва, че ще има над 1000 км обхват в „реалния свят“. Автомобилният производител пусна само нов тийзър за новото суперефективно електрическо превозно средство.

Mercedes-Benz обяви, че разработва три нови електрически платформи, които ще излязат през 2025 г. и ще задвижват няколко нови електрически автомобила за марката.

Снимка: Mercedes-Benz

Виж още: Windows 11 ще изисква всички лаптопи да имат висококачествена камера