Немският гигант Volkswagen се опитва да си върне доверието сред потребителите, откакто репутацията на компанията се разклати след скандала за дизеловите емисии през 2016 г. Един от методите за това е много по-активното участие на Volkswagen в бизнеса за електрическо зареждане. Компанията обяви, че ще започне да произвежда собствени батерии за е-коли, както и да рециклира стари такива. Освен това тя ще разработва мобилни зарядни станции, за да улесни максимално водачите. Те трябва да се появят по улиците на родния град Волфсбург през втората половина на тази година.

Цялата инициатива ще струва на Volkswagen около 800 милиона евро.

Миналия месец компанията представи мобилна зарядна станция, чийто капацитет може да зареди до 15 коли средно за 17 минути. Тези станции ще се произвеждат в завода в Хановер, който след 2026 г. ще се занимава само с това. От 2020 г. зарядните станции ще бъдат достъпни в още градове и крайната цел на Volkswagen e да създаде непрекъснат цикъл от рециклирани батерии.

Гигантът обеща да отвори първи завод за е-коли в САЩ, както и да си партнира с Ford за електрически автономни автомобили.

Освен че е полезна за компанията, инициативата за зарядните станции и батерии ще бъде добра за конкуренцията, тъй като до момента голямата част от използваните в Европа батерии се произвеждат в Азия.  

Samsung обясни защо трябва да сме развълнувани от Exynos 9820 в Galaxy S10

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards