Британското правителство ще въведе законодателство през 2021 г., което ще изисква всички новопостроени домове и офиси да разполагат със зарядни устройства за електрически превозни средства в Англия. По-конкретно всички те ще трябва да разполагат с „интелигентни“ устройства за зареждане, които могат автоматично да запълват батериите на превозни средства по време на пиковите периоди. Новите офис центрове ще трябва да инсталират отделно устройство за зареждане на всеки пет паркоместа.

Новият закон ще направи Англия първата страна в света, която изисква всички нови жилища да имат зарядни за електромобили.

Това също ще повиши доверието у тези, които преминават от бензинови автомобили, за да преодолеят тревожността от обхвата на пробега, тъй като толкова много домове в Англия нямат паркинг или гаражи на улицата. Предложението е част от движението за бързо увеличаване на броя на зарядните устройства в Англия преди забраната на Великобритания през 2030 г. за нови превозни средства, задвижвани от двигатели с вътрешно горене. Правителството първоначално обяви предложение за налагане на това всички нови домове да имат място за зареждане с място за паркиране през 2019 г.

Очаква се изискването за зарядно устройство на територията на дома и офиса да се въведе през 2022 г.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)