Повечето концептуални модели на коли фокусират изцяло върху бъдещето, но най-новата идея на Mercedes се връща назад във времето дори когато иначе гледа напред. Автогигантът анонсира концептуален модел на име Vision Mercedes Symplex, вдъхновен от пуснатия през далечната 1901 г. Mercedes 35 PS, който автомобилната история познава като първата модерна кола на ХХ век.

Предната решетка на модела е заменена от 3D дисплей, който показва логото на Mercedes и статуса на колата. Кабината е минималистична, с идеята да съсредоточите вниманието си само върху шофирането, вместо да обработвате море от данни, с което ви заливат съвременните коли.

Разбира се, не очаквайте скоро да видите серийна версия на Mercedes Symplex. Колата няма дори и предно стъкло, а да не говорим за останалото оборудване, необходимо за модерните стандарти на пътна безопасност. Не е известно и с какво се задвижва тя  - Mercedes твърди, че методът е „алтернативен“. Всичко това по-скоро е илюстрация на това, как Mercedes би почел корените си, без да се отказва от комфорта на модерните автотехнологии. Така по-скоро можем да очакваме части от тези идеи да намерят място в серийни коли на Mercedes, дори и това да стане в ограничен формат.

Виж още: Renault K-ZE е уникално евтин е-кросоувър, стига да сте в... Китай

Тагове: