Tesla обяви бройките на доставените и произведени автомобили през третото тримесечие на годината и те отново са рекордни. По време на периода юли-септември Tesla е продала 241 300 електромобила. По този начин се потвърди изказването на Илон Мъск, който в началото на септември твърдеше, че това ще бъде най-заетият месец за доставки в историята на Tesla.

Именно в края на септември Tesla отчете десетки хиляди късни продажби, породени частично от по-ранния недостиг по веригата за доставки. С това си постижение Tesla надминава значително предишния рекорд от 201 250 доставени коли, постигнат буквално тримесечие по-рано. Tesla надхвърли с около 20 000 бройки и прогнозираните от Уолстрийт доставки на последното тримесечие.

Накрая Tesla засили значително производството на Model S с почти 9000 броя спрямо 2300 през Q2. До края на годината Tesla ще стартира производството на Model X и на Model Y в заводите в Тексас и Берлин, което вероятно ще направи общия брой произведени бройки през 2021 г. над 1 милион.

Снимка: Tesla

Виж още: Вижте кой победи в спор за 2 млрд. долара между Nikola и Tesla