Въпреки че Tesla Cybertruck наскоро отново беше забавен, шумът около електрическия пикап е толкова силен, че някои хора вече работят върху аксесоари за превозното средство.

Сега виждаме най-амбициозния проект до момента: комплект, който превръща Tesla Cybertruck в електрическа лодка.

Когато става въпрос за амбициозни аксесоари за Cybertruck, си мислехме, че нищо не може да победи Cyberlandr, който се опитва да побере пълен кемпер в леглото на електрическия пикап. Но сгрешихме.

Вярваме, че наскоро обявеният Cybercat Catamaran е още по-амбициозен нов продукт, предназначен за Cybertruck. Проектът е стартиран от Антъни Даймънд, доктор по материалознание от Бъркли и сериен предприемач.

На нов уебсайт за концепцията той обяснява какво го е подтикнало да разработи Cybercat:

"Като притежател на ранна резервация на Cybertruck и собственик на Model 3 Антъни беше развълнуван от постовете на Илон Мъск, които показват, че Cybertruck трябва да може да служи като лодка за кратки периоди. Въпреки това тази способност в крайна сметка ще бъде ограничена от скоростта, с която въртенето на колелата може да задвижи превозното средство и то никога няма да върви достатъчно бързо, за да бъде завладяващо".

Концепцията се състои от лесен за сглобяване комплект, който може да се прикрепи към Cybertruck, за да го превърне в катамаран. Той е оборудван с извънбордови мотори от 1 до 5 50 kW, които се захранват от батерията на Cybertruck. В комбинация с адаптивното въздушно окачване на Cybertruck концепцията може потенциално да направи Cybercat амфибия.

"Адаптивната височина на Cybertruck и сгъваемите надуваеми понтони на Cybercat осигуряват 12 инча просвет. Веднъж попаднали във водата, електрическите извънбордови двигатели, понтони и подводни криле се сгъват, а колелата се прибират от водата за бързо стартиране. В плитки води или около докове Cybercat може прецизно да маневрира, задвижван от въртенето на колелата на Cybertruck", се казва в описанието.

Въпреки че все още няма работещ прототип, те очакват максимална скорост от над 25 мили в час (22+ възела) и обхват от 70 до 135 километра в зависимост от скоростта; това се основава на Cybertruck с обхват от над 700 километра на сушата.

Компанията се стреми към цена от 22 900 до 32 900 долара в зависимост от броя на извънбордовите двигатели. Тя също така планира да направи версия на комплекта за по-висока скорост и ефективност. Това би увеличило цената на пакета с около 10 000 долара.

Цялата концепция все още е в ранен етап на разработка и за разлика от Cyberlandr екипът все още не приема резервации, но говори за това, докато тества пазара. Рисковано е да се стартира такъв амбициозен проект на базата на камион, който вече е отлаган няколко пъти. Миналия месец Tesla потвърди, че дебютът на Cybertruck е изместен поне до 2023 г.

Снимка: Anthony Diamond

Виж още: Neuralink е провалът на Илон Мъск, за който той не иска да разберете