Новата GLA (Mercedes-Benz) ще бъде официално обявена и показана по-късно днес, след като наскоро станахме свидетели на две снимки на автомобила, както и на скиците на модела му. 

От leak-овете можем да видим, че колата е вдъхновена от A-Class хетчбек, с която споделя платформа, докато фаровете ѝ са по-малък вариант на тези, с които е снабден новият GLB SUV.

Колата е по-ниска от предшествениците си, но от Mercedes бяха споменали, че таванът ѝ ще е с над 10 сантиметра по-висок от преди, за да може шофьорът да заема по-правилна и изправена позиция, когато е зад волана. Говори се също, че мястото, където са краката на водача, вече ще бъде по-широко. Всичко това звучи доста интересно, предвид че тази версия на GLA ще бъде със сантиметър и половина по-къса от предишната.

Автомобилът ще пристигне с няколко различни двигателя. Ще бъде предлаган 1.3-литров турбо-бензинов, разработен съвместно с Renault и Nissan. Друга вариация на бензиновия мотор ще бъде 2.0-литров. Също така ще има и дизелов вариант - 1.5-литров. GLA-тo ще бъде произвеждано в Ращат, Германия. В бъдещите планове на Mercedes влиза и електрическа версия на на колата (EQA), която се очаква да пристигне догодина.

Вижте още: CHRISTMAS GIVEAWAY WEEK 2 - За геймърите и аудиофилите + ексклузивно интервю

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: