Jaguar ще разкрие новата версия на своя F-Type тази вечер (понеделник) в събитие, подкрепено от Hot Wheels.

Новият спортен автомобил, който ще бъде в продажба в началото на следващата година, ще получи освежен стайлинг и подобрена технология. Той вече бе видян в процес на тестване, облечен в камуфлажна маскировка, през последната седмица.

Jaguar потвърди датата на представянето с кратко видео в социалните медии, което също показва, че събитието ще се проведе "в партньорство с Hot Wheels". Видеото включва писта на Hot Wheels, на която автомобилът прави скоростна обиколка. Предполага се, че новият F-Type може да направи подобна каскада в действителност на самото му представяне.

Виж още: Този декември HiComm раздава подаръци цял месец

Очаква се, че голяма част от по-напредналите технологии и екстри от електрическата I-Pace и актуализираното XE ще намерят своя път към F-Type. Това означава нови циферблати, по-голям и по-функционален touchscreen и значителни ъпгрейди на материалите за изработване.

JLR постепенно изважда от употреба дългогодишно използвания superchached V6 в полза на новия turbocharged хибридизиран 6-цилиндров редови двигател и F-Type ще се възползва от това по-ефективно силово предаване.

Турбо двигателите с четири цилиндъра, както и supercharged V8 трябва да бъдат пренесени в новия автомобил, обаче с ограничени промени. Всъщност този прототип се регистрира като 5.0-литров V8, а слуховете са, че JLR ще използва друг двигател - 4.4-литров, подобно на BMW.

Това, което остава неясно, е дали новият F-Type ще продължи да се продава с ръчна скоростна кутия. Сегашният V6 все още се предлага с такава в Обединеното кралство, въпреки че според различни източници този вариант е спрян от продажба в САЩ.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: