По-рано тази година Илон Мъск загатна, че новият Tesla Model S Plaid ще може да подкара Cyberpunk 2077 като част от своята развлекателна система. Сега Мъск демонстрира, че колата е в състояние да предложи Cyberpunk 2077 на ниво PlayStation 5 благодарение на вградената платформа, захранвана от процесор AMD Ryzen и видеокарта AMD RDNA 2.

„На пазара няма друга такава кола, чиято развлекателна система да е буквално на нивото на PlayStation 5. Можем да подкараме Cyberpunk с 60 кадъра в секунда“, казва Мъск.

Новите Model S и Model X се захранват с изчислителна система от AMD, чиято мощност от 10 терафлопа, е почти идентична с онези 10.2 терафлопа, които има PlayStation 5. Разликата е, че в общата изчислителна мощност на колите на Tesla влизат и вградена, и отделна видеокарта, така че пълните 10 терафлопа не отиват само за гейминг.

Кратката демонстрация показва, че Cyberpunk 2077 действително върви с добро качество в колата, която струва 130 000 долара. Освен това виждаме и геймпад, брандиран с логото на Tesla, но до него има и стандартен Xbox контролер, с който се играе Cyberpunk 2077, така че не знаем дали падът на Tesla не е просто макет.

Ако се чудите защо се нуждаете от Playstation 5 ниво на мощност във вашата кола, Илон Мъск има отговор.

„Колата на бъдещето често ще бъде на автопилот или на автономен режим, така че развлечението в кабината става все по-важно“, казва той.

Снимка: The Verge

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

 

Тагове: