Четири отделни съдебни дела срещу CD Projekt Red бяха консолидирани в един общ иск от съда. Две от тези дела бяха заведени съответно през декември 2020 и януари 2021 г. срещу CD Projekt Red от инвеститори, които твърдят, че са били заблудени за състоянието на PS4 и Xbox One версиите на Cyberpunk 2077. Естеството на другите две дела не е известно, но се предполага, че те също са свързани с плачевния дебют на екшън ролевата игра.

По-рано тази година CD Projekt Red обяви, че ще се защитава с всички средства, но е очевидно, че съдът е открил достатъчно доказателства за това не само делата да продължат, но и да бъдат окрупнени.

РС версията на Cyberpunk 2077 имаше относително по-малко бъгове, но портовете за предното поколение конзоли практически не можеха да се играят и това накара Sony, Microsoft и CD Projekt Red да върнат парите на недоволните геймъри. Месеци след премиерата на CD Projekt Red бъговете продължават да бъдат пачвани, като най-новият ъпдейт оправя цели 484 проблема само в РС версията на играта.

Независимо от това Cybeprunk 2077 пак успя да реализира цели 15 милиона продажби до момента, но се надяваме, че арогантността на CD Projekt Red ще бъде наказана по един или друг начин. 

Снимка: CDPR

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

 

Тагове: