Буквата X в името на новия градски кросовър на Opel говори много. Crossland X се превръща в основно оръжие на германската марка в борбата за внимание на този толкова динамичен и желан пазар. Макар да има визия на SUV, Crossland X е позициониран малко по-надолу и ще се нагърби със задачата да очарова клиентите, търсещи удобен и функционален автомобил най-вече за придвижване в градската джунгла. Затова за разлика от първия “X” модел – Mokka – Crossland X няма да предлага двойно задвижване, но пък ще радва с всички добродетели, присъщи за този клас: висока позиция на седене, просторен интериор и пригодност за всякакви задачи.

Crossland X очарова не само с външния си вид, но и с множеството екстри и асистенти, които сериозно вдигат нивото на удобствата и сигурността в модела. Предлагането на панорамен покрив е една от екстрите, които любителите на пътешествията задължително ще искат да притежават. Независимо колко далече е дестинацията, Crossland X ще предложи ненатоварващо и концентрирано пътуване със своя head-up дисплей, адаптивни LED светлини и множеството помощници на борда. Сред тях са системите за предупреждение от удар с пешеходец и автоматично аварийно спиране, следенето на умората на водача, спазване на лентата на движение и разпознаването на пътните знаци.

Към комфортните екстри спадат отоплението на предното стъкло и на волана, които правят дори най-суровите зимни условия приятен повод за разходка.

Толкова актуален модел не би бил на ниво без опциите за връзка със смартфони. Това е поверено на успешната система IntelliLink (с до 8“ екран) и поддръжка на Apple Car Play и Android Auto.

Ще трябва да почакаме още малко – до официалната премиера на Opel Crossland X на автосалона в Женева, за да научим всичките подробности за модела, включително с какви двигатели ще е оборудван той.

Тагове: