General Motors разкри бъдещите си планове за електрически и автономни превозни средства. През ноември 2018 г. GM обеща, че ще удвои инвестициите си в EV и AV моделите, а сега имаме повече яснота за това, какво точно означава това.

За е-колите GM споделя, че Cadillac ще се превърне във "водеща марка на електрическите превозни средства" на компанията. Cadillac ще представи нов модел на новата EV платформа. Гъвкавата EV архитектура ще може да бъде конфигурирана за предна, задна или 4х4 предавка, а капацитетът на батерията ще бъде "регулируем" за различни приложения.

Няма подробности за това, кой тип автомобили Cadillac първо ще построи на новото електрическо шаси. Платформата обаче е проправила пътя за "развито семейство на печеливши е-модели" от марките на GM. Според Ройтерс платформата ще се нарича BEV3.

В момента Cadillac не предлага електрическа кола, въпреки че преди това продаваше Volt-базиран ELR plug-in хибрид и хибридна версия на луксозния седан CT6. През 2017 г. GM обеща, че до 2023 г. ще продава най-малко 20 електрически автомобила в световен мащаб.

GM представи и актуална информация за усилията си да донесе автономни автомобили на пазара. Подразделението Cruise на компанията ще стартира "автомобили със самостоятелно управление в гъста градска среда тази година". Макар да не се предлагат повече подробности, знаем, че Cruise възнамерява да пусне набор от самоходни совалки, базирани на Chevrolet Bolt EV. Всъщност въвеждането на автомобилите за търговска употреба тази година ще бъде огромна крачка напред за компанията.

GM също отбеляза в своя доклад за инвеститорите, че очаква подобрена печалба за 2019 г. Автомобилният производител заяви още, че очаква продажбите на автомобили в САЩ тази година да останат силни, вероятно "в диапазона от 17 милиона".

TP-Link DECO M5 AC1300 - Wi-Fi система с характер

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards