По-рано тази година Hyundai анонсира Nexo: задвижван с водородно гориво джип, чиито емисии са само от вода и кислород. Въпреки че колата обещава изключително щадене на околната среда, нейното разпространение все още е ограничено заради липсата на подходяща инфраструктура за зареждане с водородни клетки. Как тогава може компанията да рекламира Nexo като зелено превозно средство при подобно сериозно ограничение?

Очевидно като помоли олимпийска шампионка по плуване да тича в гигантски мехур, прикрепен към ауспуха на Nexo, за да демонстрира колко чисти са неговите емисии. 

Странната реклама с испанската плувкиня Мирея Белмонте, тичаща на пътека в запечатания мехур, се появи на сайта на испанското подразделение на Hyundai. Видеото ясно показва, че ауспухът на Nexo е свързан с така изградената структура. Няма място за безпокойство, защото според компанията Nexo отделя само вода и 99.9 процента пречистен кислород. Независимо от това автопроизводителят е работил заедно с център за спортна медицина, за да сме сигурни в безопасността на процеса.

Видеото е част от голяма кампания на Hyundai за Испания, чиято цел е да демонстрира екологичните коли на Hyundai. По-долу може да видите цялото видео и, разбира се, не се опитвайте да повторите това у дома.

Виж още: 10 е-коли, които ще може да си купите в следващите 5 години