Porsche най-сетне ще представи версия на своя е-флагман Taycan със задно задвижване, но вероятно скоро няма да можете да си я купите. Компанията анонсира версия на колата само за Китай, която премахва предния мотор за сметка на RWD система, която има мощност от 469 конски сили с 93 kW/h батерия. Задното задвижване е по-трудно за управление, но струва с 20 процента по-малко, отколкото AWD версията на Porsche Taycan, или около 85 000 долара.

Хубавото е, че освен по-евтина тази версия на Porsche Taycan е и с по-висок пробег заради промяната в мотора – пробег без зареждане до 490 км.

Porsche не обяснява защо този вариант на Taycan е наличен само за Китай, макар че компанията вече обяви, че RWD модел може да има в региони, където климатичните условия не налагат AWD.

Все пак няма да се изненадаме, ако Porsche направи този Taycan достъпен в САЩ и Европа. Той може да помогне в конкуренцията с компании като Tesla, чийто Model S Performance започва от 89 500 долара. По-ниската цена ще помогне и в сегашния икономически климат, когато заради пандемията тя е по-важна от обикновено.

Снимка: Porsche

Виж още: Хенри Кавил ще играе Superman в поне още един филм

 

 

Тагове: