Porsche представи параметрите на своя проект Mission E, който ще излезе на пазара като Porsche Taycan. Той има AWD задвижване и работи със същия тип мотори, какъвто има в състезателния 919 Hybrid, който спечели престижното състезание "24-те часа на Льо Ман".

Освен че е електромобил, на първо място Taycan е Porsche, което ще рече, че ускорението от 0 до 100 км/ч ще трае под 3.5 секунди, докато достигането на границата от 200 км/ч ще отнема под 12 секунди. Едно зареждане на батериите ще стига за изминаването на 500 км. Благодарение на системата за бързо зареждане пък 15 минути ще бъдат достатъчни за заряд, необходим за пробег от 400 км.

Моделът на Porsche ще отговаря на европейския и американския стандарт Combined Charging System (CCS), докато В Япония и Китай ще поддържа местните стандарти.

Очакванията на Porsche са да продава по приблизително 20 000 бройки годишно, което е около две трети от годишните доставки на 911. Електромобилът ще се сглобява в Щутгарт, а продажбите започват догодина.