Porsche отдавна прокарва идеята, че нейният Taycan ще бъде първата спортна изцяло електрическа кола с повтарящо се ускорение и за да го докаже, компанията позволи на YouTube потребител да заснеме 30 последователни ускорения от 0 до 200 км/ч.

Немският производител вече обяви, че за разлика от Tesla, Porsche Taycan ще може да поддържа продължително мощно ускорение за дълги периоди от време. По този начин Porsche се опитва да изпревари Tesla по производителност, тъй като американската кола може да победи немската по няколко показателя, но ако тестовете продължат за удължен период от време, Tesla започва да губи мощност.

Компанията на Илон Мъск дори предупреждава своите клиенти, че продължителното използване на режима за производителност може да засили износването на мотора, скоростната кутия и батерията. Porsche няма нужда да прави това, защото собствениците на Taycan трябва да се чувстват уверени, че могат да разчитат на максималната мощ на своята кола във всеки един момент.

За да постигне това, Porsche Taycan използва система за течно охлаждане за мотора и батериите. Компанията покани YouTube канала Fully Charged да наблюдава демонстрация на 30 поредни старта на писта на летище край Щутгарт.      

Очаква се серийната версия на Porsche Taycan да бъде анонсирана следващия месец.

Виж още: Колко безопасни са всъщност колите на Tesla?

Виж още: Колко безопасни са всъщност колите на Tesla?

 

Тагове: