Новите версии на Tesla Model S и Tesla Model Х току-що бяха разкрити от компанията и в тях има интересна новост. Графичният процесор на колите сега предлага изчислителна мощност от 10 терафлопа, което е изключително близо до PlayStation 5 и неговите 10.3 терафлопа мощност. На практика това означава, че във вашата кола имате почти същата геймърска мощ, колкото с вашата PS5 конзола у дома. Разбира се, това не означава, че двете платформи са сравними като геймърско изживяване, но въпреки това е интересно сравнение.

Освен това новите Tesla Model S и Tesla Model Х включват 17-инчов екран, наречен Cinematic Display, който има максимална резолюция от 2200х1300 пиксела и може да се използва за гейминг направо в колата, което е доста вълнуващо, като се замислите. Естествено, тази глезотия идва на доста солена цена.

Макар всичко казано дотук да няма особено влияние върху PlayStation 5 и да не заплашва сегашните конзоли, наистина е интересно да си припомним, че живеем във време, когато геймингът във вашата кола може да бъде теоретично сравним и почти толкова мощен, колкото да играеш у дома на излязлата само преди два месеца PlayStation 5 конзола.   

Снимка: Tesla

Виж още: Adidas vs. Nike – изкуствен интелект vs робот